Skupina Slovnaft uzatvorila 1. štvrťrok 2014 so stratou 9 mil. eur

09.05.2014 Bratislava

Bratislava 9. mája (TASR) - Zhoršené cenové podmienky na trhu ropných produktov mali v úvode roka 2014 nepriaznivý vplyv na výsledky ropných spoločností. Skupina Slovnaft zaznamenala v 1. štvrťroku 2014 pokles čistých tržieb o 11 % na 978 miliónov eur a hospodárenie na konci marca uzavrela so stratou 9 miliónov eur. Informoval o tom dnes hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Slovnaftu Anton Molnár.

Objem investícií v 1. štvrťroku dosiahol 25 miliónov eur pri takmer trojnásobnom medziročnom náraste. Zvýšenie ovplyvnili pokračujúce práce na výstavbe novej jednotky na produkciu polyetylénu LDPE 4.

"Počas prvých troch mesiacov roka 2014 sme zaznamenali citeľné zúženie rozdielu medzi cenami finálnych ropných výrobkov a cenami ropy na medzinárodných burzách, čo nás, podobne ako aj iné európske rafinérie, z finančnej stránky značne zasiahlo," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovnaft, a. s., Oszkár Világi.

Skupina Slovnaft je rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a.s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných látok. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.
 

Vyberte región